ALV en Pub-Avond bij Heeren van Noortwyck

Het was op één week na, alweer een jaar geleden dat de laatste bijeenkomst van de Heerenclub had plaats gevonden. Dat betrof toen een aangeklede jaarvergadering en dat was het nu eigenlijk weer. De rede dat het zolang geduurd had, laat zich niet moeilijk raden, covid-19 had ons in zijn greep. Het vaccinatiebeleid en de daardoor versoepelde maatregelen gaven gelukkig weer ruimte voor een gezellig samenzijn.

Buiten het gezellige aspect van de bijeenkomst, was er na een ogenschijnlijk jaar wapenstilte toch het nodige nieuws te melden.

Afgelopen jaar is er een prachtige website in de lucht gekomen (www.heerenclubdezilk.nl), waarop niet alleen onze leden zich kunnen profileren, maar ook zaken als de agenda, activiteiten en berichten over Zilkse activiteiten die gesponsord zijn. De website ziet er, ondanks zijn nog korte bestaan, heel professioneel uit. Dit met dank aan dorpsgenoot Twan van Tol.

Ook vonden er twee bestuurswisselingen plaats.

Door omstandigheden moesten zowel Pieter Geerlings als Fred Waasdorp hun functie als respectievelijk penningmeester en algemeen bestuurslid neerleggen. Altijd jammer natuurlijk, maar dingen gaan zoals ze gaan en daar moet mee gedeald worden. 

Pieter was deze dag helaas verhinderd, dus hem bedanken voor zijn zeer gewaardeerde jarenlange tomeloze inzet, gaat in een iets later stadium gebeuren. 

Fred was er wel en dus vlogen waarderingen en complimenten, uitgesproken door onze voorzitter Martijn van Opzeeland, hem om de oren. Het was toen de beurt aan Fred, om de leden te bedanken voor hun telkens weer uitgesproken waardering, als er door het bestuur weer wat georganiseerd was. Dat gaf hem telkens weer zin en energie om er weer voor te gaan, aldus Fred.

Natuurlijk moesten er ook weer nieuwe bestuurskrachten geworven worden. Die bleken na een korte brainstormsessie toch weer voorradig binnen ons eigen ledenbestand. 

Dave vd Meer werd bereid gevonden het dagelijks bestuur te versterken. Lennart Mooijekind stelt graag al zijn kennis beschikbaar, om in het vervolg op de penningen te passen. Voor beide een taak die het bestuur met vertrouwen aan hun overlaat!

De voorzitter deelde vervolgens mee, dat de versoepelde covid-maatregelen weer ruimte geven om de agenda voor de clubavonden weer opgepakt kan gaan worden.Dat begint op vrijdag 8 oktober al, met als spreker de spraakmakende oorlogsverslaggever en onderzoeksjournalist, Arnold Karstens. Arnold is daarbij ook nog een van de oprichters van de nieuwe omroep Ongehoord Nederland. Kortom, deze man heeft wel wat te vertellen. Voor deze avond, welke weer plaats vindt in onze vertrouwde Duinpan, zijn onze vrienden van de ONNO ook uitgenodigd en ook dit belooft weer een gezellige en interessante avond te worden.

Na de rondvraag werd het officiële gedeelte afgesloten en verplaatste het gezelschap zich naar het zonovergoten terras, waar het team van de “Heeren van Noortwyck” de heren voorzag van een koele versnapering en heerlijke hapjes.

De avond werd vervolgd met een heuze Pubquiz, afgewisseld met culinaire verwennerij.

Na heel veel plezier en lachen, bracht de bus ons weer naar De Zilk.