Arnold Karskens te gast

Het zat al enige tijd in de pijpleiding en eindelijk was het zover.

De afspraak om gezamenlijk één keer per jaar een avond samen met de ONNO (Ondernemers Noordwijkerhout) te organiseren en daarbij een bijzondere spreker uit te nodigen, kreeg afgelopen vrijdag gestalte.

Niemand minder dan Arnold Karskens was uitgenodigd om naar De Duinpan in De Zilk te komen.

Arnold Karskens heeft zijn sporen verdient in de journalistiek. 

Hij ging zonder enige vorm van back-up, oftewel als embedded Journalist naar de brandhaarden van deze wereld. Zo bezocht hij de Guerrilla’s van het Revolutionair Leger van het Volk in El Salvador en oorlogsgebieden zoals Irak en Afghanistan.

Hij werkte voor Nieuwe Revu en dagblad De Pers en was regelmatig te gast als deskundige bij tv- en radioprogramma’s zoals Eén Vandaag, Pauw en Witteman en het VRT-journaal.

Als onderzoeksjournalist verzamelde hij veel informatie tegen oorlogsmisdadigers, klaagde hij met zijn Stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden Frans Timmermans aan en schreef hij meerdere boeken.

Op dit moment mag hij zichzelf omroepbaas noemen van de nieuwe omroep Ongehoord Nederland.

Kortom, een man met een verhaal en dat had hij.

Met zijn thema, ‘Van Oorlogsjournalist tot Omroepbaas’, maakte hij de nodige indruk bij het publiek. Door te vertellen over zijn ervaringen in de brandhaarden van de wereld en hoe deze hem ertoe hebben geleid, een eigen omroep op te richten.

Na de presentatie werd er nog even gezellig nagepraat met een hapje en een drankje. 

Kortom een leuke en gezellige avond.