Clubavond over Bitcoins

Na 2 maanden zomerreces was het afgelopen vrijdag 9 september weer tijd voor de september bijeenkomst. In het verlengde van de laatste bijeenkomst, die over cyber security ging, leek het ons wel interessant om nu wat meer te weten te komen over digitaal geld, en dan m.n. over de veelbesproken Bitcoin.

3 jonge Noordwijkerhoutse ondernemers, Johan Bergman, Jorian v/d Slot en Derek Pennings zijn in maart 2021 hun bedrijf Bitsave gestart en geven advies voor het veilig en praktisch beheren van Bitcoin. Daarnaast ondersteunt Bitsave bij het gehele proces van aan- en verkoop, beheer, administratie en nalatenschap.
Zij waren dan ook de ideale sprekers voor ons over dit onderwerp! 

Wat betekent decentraal, waarom worden er precies 21 miljoen Bitcoins uitgebracht, waarom duurt het nog ca. 120 jaar voordat de laatste 1,8 miljoen bitcoins vrijgegeven zijn, en is de Bitcoin, net als goud, een veilige haven tegen inflatie? 
Dit waren maar enkele van de vele vragen die volgden na een leuke interactieve avond. 

Uiteindelijk wist niemand te vertellen hoe het verder zal gaan met de Bitcoin, of wat de werkelijke waarde van de Bitcoin is of zal gaan worden. Wel is te zien dat de digitale munt door steeds meer personen, bedrijven en zelfs landen geaccepteerd wordt als betaalmiddel. Dit zijn dan overigens wel landen die geen goede valuta hebben en waarbij de infrastructuur van het geldsysteem verre van te vergelijken is met die van ons. Daarnaast blijft de munt natuurlijk erg volatiel. 

De 3 Noordwijkerhoutse ondernemers geloven uiteraard wel dat Bitcoin een enorme potentie heeft en wellicht zelfs het alternatief kan gaan worden voor de huidige munteenheden. Wat voor hun bussiness ook een enorm groeipotentieel zou betekenen. 
Na de presentatie werd er nog uitgebreid over doorgesproken aan de bar met een hapje en een drankje! Kortom een geslaagde avond.